Strong Me

Ένα κατάπτυστο σκηνικό εκτυλίχθηκε στους χώρους του Πανεπιστημίου Πατρών. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, μία τρανς φοιτήτρια δέχθηκε άγρια ομοφοβική επίθεση από ομάδα νεαρών, οι οποίοι φέρονται να φοιτούν στο ίδιο πανεπιστήμιο. Η χυδαιότητα της πράξης τους δεν περιορίστηκε στις γροθιές και τις κλωτσιές που έριξαν στο νεαρό άτομο, αλλά του έριξαν και μπογιές σε διάφορα σημεία του σώματός του. Το θύμα ακούστηκε να σφαδάζει από τους πόνους και οι δράστες έφυγαν τρέχοντας για να μην γίνουν αντιληπτοί και αναγνωριστούν.

Η θρασύδειλη επίθεση έλαβε χώρα στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης, την ώρα που το θύμα πήγαινε στο μάθημά του, και έχει προκαλέσει τη μήνη της φοιτητικής κοινότητας. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, μίλησε σήμερα το πρωί στη δημόσια τηλεόραση καταδικάζοντας την επίθεση ως «γεγονός φασιστικής νοοτροπίας» και γνωστοποίησε πως ζήτησε να συναντήσει τη φοιτήτρια, αλλά εκείνη αρνήθηκε. Προς στιγμήν, δεν είναι γνωστό αν το θύμα της επίθεσης πήγε στην αστυνομία, βρίσκεται όμως σε επικοινωνία με την πρόεδρο του τμήματος που φοιτά, την κυρία Άννα Φτερνιάτη.

Γυναίκες, που είναι μέλη συλλογικότητας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας δηλώνοντας τη στήριξή τους στο θύμα της επίθεσης:

Αφήστε μια απάντηση