Strong Me

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου ο 30χρονος Δημήτρης Βέργος για τη γυναικοκτονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου το καλοκαίρι του 2021 στη Φολέγανδρο. Στον γυναικοκτόνο επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δράστης κρίθηκε ένοχος για την τέλεση εγκληματικής πράξης σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Μετά την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση και την επιβολή των ισοβίων, ο 30χρονος δολοφόνος θα αναχωρήσει φρουρούμενος από την Σύρο για να οδηγηθεί σε φυλακές για να εκτίσει την ποινή του.

Κατά την απολογία του, ο καταδικασθείς είχε προσπαθήσει να αποδώσει τις πράξεις του σε ψυχικό νόσημα. Συγκεκριμένα, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του καθ’ ομολογίαν δράστη υποστήριξε ότι ο 30χρονος υποφέρει από κάποιας μορφής σχιζοφρένεια, οπότε είναι ποινικά ακαταλόγιστος ή έχει μειωμένο καταλογισμό. Ο δράστης της γυναικοκτονίας δικάσθηκε έπειτα από απόφαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Νάξου ως απόλυτα υγιής και με πλήρη επίγνωση των πράξεών του.

Αφήστε μια απάντηση