Strong Me

Τέσσερα χρόνια μετά την γυναικοκτονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο και άλλαξε τον τρόπο που μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας αντιμετωπίζει την έμφυλη βία, το δημοτικό συμβούλιο του Διδυμότειχου αποφάσισε ομόφωνα να δώσει το όνομα της Ελενης Τοπαλούδη σε δρόμο της πόλης. Στις 24 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Κακοποίησης κατά των Γυναικών, θα γίνουν επίσης τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης,  που θα τοποθετηθεί σε χώρο μπροστά από το δημαρχείο της πόλης.
 
Σε αυτό το μνημείο θα χαραχθούν δυο αποφθέγματα. Το ένα θα είναι απόσπασμα από την συγκλονιστική αγόρευση της Εισαγγελέα, Αριστοτελίας Δόγκα. Το δεύτερο θα είναι στίχοι από το τραγούδι «Μαύρο Τριαντάφυλλο», που δημιουργήθηκε για την Ελένη σε στίχους και μουσική, Κώστα Γερμανού, με την συμμετοχή Ελένης Δήμου.
 
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πατέρας της Ελένης, Γιάννης Τοπαλούδης, δήλωσε: «αυτοίπου αντιδρούν είναι μόνο οι ευαίσθητοι άνθρωποι εκτός των κυβερνώντων. Αν θέλαμε να είμαστε ευνομούμενη πολιτεία θα  πρέπει πρώτο να έχουμε αυστηρότερες ποινές αν είναι δυνατόν τα 25 χρόνια να μην έχουν εκπτώσεις και δεύτερο να γίνουμε καλύτεροι γονείς». 

Αφήστε μια απάντηση