Strong Me

 

Στα πλαίσια του προγράμματος ευαισθητοποίησης του κοινού για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, η πρώτη δράση μοιάζει ως η ιδανική αρχή. Έχοντας την υποστήριξη του Πανελληνίου Συλλόγου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) και του Girl Power Academy Greece, το Strong Me εξασφάλισε μια ακόμη ξεχωριστή εκδήλωση.

Το Strong Me και ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά με την στήριξη του Πανελληνίου Συλλόγου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) και του Girl Power Academy Greece διοργανώνουν μια γιορτή ποδοσφαίρου για την αφύπνιση του κοινού σε θέματα έμφυλης ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Βάζοντας «γκολ» στον σεξισμό και βγάζοντας «οφσάιντ» τον ρατσισμό που επικρατεί στον πλέον ανδροκρατούμενο αθλητικό χώρο, το Strong Me αποδεικνύει – για δεύτερη φορά – στην πράξη τι σημαίνει να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και στην αίθουσα «Ορφέας» κοινότητας Ν. Σκοπού το πρόγραμμα «ανοίγει τις πόρτες του» και καλεί το κοινό σε μια σύμπραξη έναντι σε κάθε μορφή εκδήλωσης σεξισμού. Η έναρξη του προγράμματος με τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά, ο οποίος χαιρετίζει την έμπνευση της εν λόγω πρωτοβουλίας από τη μεριά της Ασπασίας Θεοφίλου – καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, καλλιτέχνης και ιδρύτρια του Strong Me – και τονίζει την προτεραιότητα του Strong Me να επεκτείνει την δραστηριοποίηση και δικτύωση του σε όλη την Ελλάδα∙ εντός και εκτός αστικών κέντρων. Διότι ο στόχος του Strong Me είναι να αλλάξει σταδιακά τον κόσμο προς το καλύτερο.

Και ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αλλάξεις τον κόσμο, αν όχι αλλάζοντας τους κανόνες του πιο δημοφιλούς παιχνιδιού στον πλανήτη; Για αυτό τον λόγο, λοιπόν, φοράμε τις φανέλες μας, δένουμε τα παπούτσια μας και μπαίνουμε στο γήπεδο μίας κοινωνίας που αρέσκεται στις ταμπέλες και τα καλούπια για να διεκδικήσουμε τον χώρο, τον χρόνο, την αναγνώριση και την διασκέδαση που μας αξίζει και μας αναλογεί!

Σας περιμένουμε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 από τις 10:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ. σε ένα αθλητικό δρώμενο για ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλου! Σε αυτή την μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, αθλήτριες, αθλητές, προπονήτριες και προπονητές θα συμπράξουν σε δραστηριότητες και θα παίξουν με τα παιδιά διαδίδοντας το σπουδαίο μήνυμα της ισότητας. Ανάμεσα τους, ο Καραμπετάκης Νίκος, ο Κεσόγλου Γιάννης και η Φαλίδα Κατερίνα θα συνδράμουν στην εκμάθηση του «εύ ζην» τόσο στην ζωή μας όσο και στην κοινωνία μας. Παράλληλα, η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Αδαμίδου Μία θα παρέχει τις γνώσεις της γύρω από την ορθή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την έμφυλη βία, ενώ η καθηγήτρια Φυσική Αγωγής Καλτσά Χριστίνα θα ενισχύσει το πρόγραμμα με γυμναστικές δραστηριότητες. Σας καλούμε να παίξετε και να μάθετε τα μυστικά του ποδοσφαίρου από αναγνωρισμένες αθλήτριες και αναγνωρισμένους αθλητές. Ελάτε να δείτε στην πράξη πώς μεταφράζεται ο σεβασμός, η κοινωνική παιδεία και η ελευθερία εντός των γραμμών ενός γηπέδου.

 

Συμμετέχει η Πανσερραϊκή Γυναικεία Ομάδα Ποδοσφαίρου Απόλλων Παραλιμνίου “MGS Panserraikos Teqball Academy”.

 

Κοινό μας όραμα μία κοινωνία χωρίς ανισότητες!

 

Αλλάζουμε τον κόσμο αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού!

Αφήστε μια απάντηση