Strong Me

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ή κακοποιήσεις με θύματα ανήλικα κορίτσια και αγόρια σε όλη τη χώρα. Οι υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσα σε λίγες ημέρες αποτελούν ένα μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα της έκτασης που λαμβάνει η έμφυλη κακοποίηση στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός πως σε αρκετές περιπτώσεις τα θύματα κακοποιούνται εντός δομών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της πολιτείας ή εντός χώρων που οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους για να αθληθούν ή να μάθουν μία πολεμική τέχνη. Καθώς οι αρχές έχουν επιληφθεί των υποθέσεων που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη, εύλογα προκύπτουν ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των μηχανισμών προστασίας των θυμάτων έμφυλης βίας, αλλά και για την ύπαρξη κυκλωμάτων μαστροπείας με θύματα ανήλικα άτομα.

Οι καταγγελίες που συγκλονίζουν τις τελευταίες ημέρες την ελληνική κοινωνία εντοπίζονται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Αναλυτικά:

Αττική

Στη Νέα Σμύρνη, οι αρχές συνέλαβαν τρεις άνδρες ως ύποπτους για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας με θύματα παιδιά. Μία 14χρονη που ζούσε σε δομή φιλοξενείας της περιοχής έπεσε θύμα αρπαγής, ομαδικού βιασμού και μαστροπείας με κύριο ύποπτο έναν 24χρονο πρώην τρόφιμο της «Κιβωτού του Κόσμου». Σύμφωνα με όσα είπε η 14χρονη στην αστυνομία, ο 24χρονος την οδηγούσε σε ξενοδοχεία της Αθήνας όπου συναντούσε τους βιαστές της. Ο 24χρονος και οι συνεργοί του φέρονται να βιντεοσκοπούσαν τους βιασμούς του νεαρού κοριτσιού και να έβγαζαν χρήματα πουλώντας το υλικό στο διαδίκτυο.

Στην Ηλιούπολη, συνελήφθη ένας 44χρονος άνδρας, ο οποίος δίδασκε πολεμικές τέχνες σε σχολή της περιοχής, με την κατηγορία ότι βίαζε και κατόπιν εκβίαζε ανήλικες μαθήτριές του. Σε βάρος του προπονητή ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν τρία κινητά, δύο tablet και τρία laptop, καθώς και συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων, τα οποία εξετάζονται από τους ειδικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο 44χρονος κατέγραφε τις πράξεις του.

Στην Κηφισιά, συνελήφθη ένας 27χρονος ο οποίος επιτέθηκε σε τρεις γυναίκες – εκ των οποίων η μία ανήλικη – με σκοπό να τις βιάσει. Την καταγγελία εκ μέρους του έφηβου κοριτσιού είχαν κάνει οι γονείς του και οι αρχές διεξάγουν έρευνες για να διαπιστώσουν αν ο συλληφθείς είχε επιτεθεί και σε άλλες γυναίκες στην ίδια ή σε κάποια άλλη περιοχή του Λεκανοπεδίου.

Θεσσαλονίκη

Στο Μελισσοχώρι, ένας 62χρονος άνδρας – απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας – κλείστηκε μαζί με τα δίδυμα παιδιά του ηλικίας 2,5 ετών στο αυτοκίνητό του και αποπειράθηκε να ανατινάξει το όχημα αφήνοντας ανοιχτή μία φιάλη υγραερίου. Ο 62χρονος, που συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή, προχώρησε σε αυτή την πράξη κατόπιν διαμάχης με την πρώην σύζυγό του για την επιμέλεια των παιδιών. Να σημειωθεί πως το ζευγάρι έφτασε στο διαζύγιο μετά το τελευταίο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της μητέρας των παιδιών, με τον 62χρονο να καταλήγει στο αυτόφωρο.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένας 25χρονος άνδρας από την Βουλγαρία αποπειράθηκε να βιάσει μία 19χρονη. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε αποπειραθεί να βιάσει μία 22χρονη κοπέλα. Ο άνδρας φέρεται να επικαλέστηκε κενά μνήμης λόγω μέθης. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Λακωνία

Η αστυνομία Σπάρτης έχει προχωρήσει σε σειρά συλλήψεων για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό ενός 13χρονου κοριτσιού από συγγενικά του πρόσωπα και πρόσωπα του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος. Το 13χρονο κορίτσι έμεινε έγκυος από κάποιον εκ των βιαστών της και έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία αναδοχής για το βρέφος. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2022 από τους καθηγητές του παιδιού που ξεκίνησε να κουράζεται και να έχει περίεργη συμπεριφορά.Οι καθηγητές της ειδοποίησαν τις αρχές και η μικρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης για εξετάσεις.

Χαλκιδική

Στη Νέα Καλλικράτεια, ένας 78χρονος συνελήφθη με την κατηγορία του κατ’ εξακολούθηση βιασμού της 16χρονης βαφτιστήρας του. Ο ηλικιωμένος άνδρας έφερνε σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση το 16χρονο κορίτσι, προσφέροντάς της κάνναβη σε τσιγάρο και αλκοόλ. Στη συνέχεια, την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις. Η κοπέλα υποβαλλόταν σε αυτό το μαρτύριο από τον Ιούνιο του 2020 μέχρι τον Αύγουστο του 2021 και η υπόθεση έγινε γνωστή κατόπιν πρόσφατης καταγγελίας.

Βόλος

Στην περιοχή του Βόλου, συνελήφθη ένας 40χρονος άνδρας με την κατηγορία της σωματικής ενδοοικογενειακής βλάβης. Κατά τη διάρκεια καβγά με την 39χρονη σύζυγό του, την άρπαξε και άρχισε να χτυπά το κεφάλι της στο πάτωμα μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού τους. Ο 40χρονος ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τι έγινε, παρά μόνο ότι μάλωσαν.

Αφήστε μια απάντηση