Strong Me

Το Strong Me γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 18:30

Αμφ. Ιωάννης Δεσποτόπουλος, Ωδείο Αθηνών 

 

To Strong Me, το κίνημα που γεννήθηκε πριν λίγο καιρό και δίνει φωνή στις γυναίκες πολεμώντας τον σεξισμό και τα έμφυλα στερεότυπα, διοργανώνει στις 8 του Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μια μεγάλη γιορτή.

Μια γιορτή που στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας.

Μια γιορτή με τη συμμετοχή γυναικών που σήμερα πρωταγωνιστούν στη ζωή και στους αγώνες.

Γυναίκες από το Ιράν, το Αφγανιστάν, την Λατινική Αμερική και την Ελλάδα, γυναίκες από τους χώρους, της τέχνης, του αθλητισμού και του επιχειρείν, αφηγούνται τις ιστορίες τους και μιλούν για τον φόβο που μετατράπηκε σε δύναμη και success story.

Η Mursal Popalzai, η αφγανή ακτιβίστρια ιδρυτικό μέλος του “Girl Power Global”, το Cafe femenino, η Hana Ganji αφγανή ακτιβίστρια, η Βούλα Πατουλίδου, η «χρυσή» Βούλα που άλλαξε την ροή του ελληνικού αθλητισμού, το απόλυτο outsider που έγινε παγκόσμιο σύμβολο, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Άννα Βερούλη μια από τις καλύτερες αθλήτριες ακοντισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό,που “έσπασε” όλα τα στερεότυπα.Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που με το πείσμα και τη δύναμή της μας θύμισε πως δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ, και η Γεωργία Νταγάκη η ελληνίδα λυράρισα κόντρα στα στερεότυπα και τις σκληρές αντιλήψεις της κλειστής κοινωνίας της Κρήτης.

Γκολ στον σεξισμό

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το ελληνικό ποδόσφαιρο  δίνει το δικό του δυναμικό παρών και εμπλέκεται ενεργά στον αγώνα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας. Θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει άμεσα και που ενεργοποιεί τον χώρο του ποδοσφαίρου στα γυναικεία ζητήματα.

Θα παρουσιάσει η Ζέτα Δούκα, η ηθοποιός που άνοιξε το me too στον χώρο του ελληνικού θεάτρου.

Συναυλία Ενδυνάμωσης

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιώργος Αραβίδης

Τραγούδι: Πέννυ Μπαλτατζή, Ασπασία Θεοφίλου

Guests της βραδιάς θα είναι η Γεωργία Νταγάκη και ο Αντώνης Παπαηλίας.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μάριος Τσικνής

Ενορχήστρωση: Αλέξανδρος Τράμπας

Πληροφορίες

Ωδείο Αθηνών, Αμφ. Ιωάννης Δεσποτόπουλος: Βασιλέως Γεωργίου Β’ 17-19

Ώρα προσέλευσης: 18:30

Ώρα έναρξης: 19:00 (θα τηρηθεί αυστηρά)

 

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

H εκδήλωση είναι προσβάσιμη σε μη ακούοντες.

* Σε όλη τη διάρκεια θα γίνεται συλλογή τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας, με την υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ο Ε.Ε.Σ έχει κάνει έκκληση για Τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες παντός τύπου, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα σε σκόνη, γάλα εβαπορέ, μπισκότα κλπ) και για είδη ατομικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, πάνες, σερβιέτες κλπ.).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Girl Power Academy Greece και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Αφήστε μια απάντηση